Maak een afspraak

Het samenstellen van een maatkostuum neemt ongeveer twee uur tijd in beslag. Omdat we geheel tot je dienst willen staan om persoonlijk advies te geven, plannen we voor ons maatwerk altijd een afspraak in. Geen mogelijkheden tijdens de openingsuren van onze winkel? Wij zijn flexibel! Liever een afspraak in de avonduren of op een van onze sluitingsdagen? Er valt vast wel een mouw aan te passen!

All right, suit me up!


Hoe gaat het in z’n werk?

Stap 1: Kies je stoffen
De weg naar het perfecte maatkostuum start met een zoektocht naar de juiste stof. Er is keuze uit ruim driehonderd verschillende stoffen. Dat lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar de collectie krimpt al snel in als we eerst wat stappen ondernemen:

  •  Je hebt voor jezelf vast al een bepaalde kleur, soort of stijl in gedachten. Blauw, grijs, met ruit of krijtstreep, een pak voor in het najaar of juist een zomers trouwkostuum… De meerderheid van de stoffen verdwijnt al naar de achtergrond.
  • Verder houden we naast je persoonlijke smaak en wensen ook rekening met je verschijning. De ene kleur zal je beter staan dan de andere. De teint van de huid of de haarkleur kunnen hierbij bijvoorbeeld een grote rol spelen.
  • Ga je trouwen en heeft de bruid al een outfit uitgezocht? Een stukje stof van de jurk kan van groot belang zijn bij de keuze van een trouwkostuum.

Uiteindelijk blijft er een selectie van vijf stoffen op tafel liggen waaruit we de absolute winnaar kiezen.

Stap 2: Meten is weten
Vervolgens mag je plaatsnemen voor de spiegel en begint het echte maatwerk. Punt voor punt werken we met ons meetlint naar de perfecte pasvorm toe. Het kostuum zal straks namelijk slechts in één maat verkrijgbaar zijn: de jouwe.

Stap 3: Het kostuum customizen
De laatste stap in dit proces is ook meteen de leukste: Je kan het kostuum gaan customizen. De afwerking bepaal je namelijk ook helemaal zelf! Details (stiksels, knopen, etc.) in een afwijkende kleur of een opvallende voering. Een double-breasted sluiting of juist één rij knopen. Het colbert personaliseren met je initialen of je trouwdatum vereeuwigen (erg verstandig!). Jij beslist!

Stap 4: Tweede pas
Na vier weken is je maatkostuum klaar voor een eerste pasbeurt. In ons eigen atelier verzorgen wij indien nodig de laatste retouches. Je trouwoutfit compleet maken met een overhemd, bijpassende schoenen en ceintuur, een das of vlinderdas? Wij hebben alles in huis om het plaatje kloppend te maken.

Aan het eind van deze weg ontstaat telkens weer een origineel en uniek kostuum, tot perfectie gesneden. A suit that suits YOU!

SEE YOU SOON